Beatrice van der Poel

Zaterdag 8 maart 2025 - Aanvang 20:15

In 2023 is het 45 jaar geleden dat de grote Jacques Brel is overleden. De Belgische zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid. De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht, is ongeëvenaard. Toch trekt zangeres/songwriter Beatrice van der Poel de stoute schoenen aan en stapt in de voetsporen van Liesbeth List èn Jacques Brel zelf die de prachtige Franstalige Brelchansons ook in het Nederlands zongen. De vertalingen van Ernst van Altena; het lijkt haar op het lijf geschreven.

Haar onlangs verschenen EP ‘Beatrice Zingt Brel’ oogstte lovende recensies en jubelende reacties. Het is dus tijd voor een volledig programma met de mooiste vertaalde stukken van Brel. Tijd om het geweldige oeuvre van Jacques Brel uitgebreid te vieren!

Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf. Contrabassist Sanne van Delft kent u van muziektheatergroep Släpstick / De Wereldband en violist Micha Molthoff die optrad met Herman van Veen, Jaap van Zweden en momenteel met de virtuoze voorstelling A Fiddler On His Route door het land tourt.

‘Beatrice Zingt Brel belooft een prachtige, intense en ontroerende avond te worden.’

Credits
-Zang: Beatrice van der Poel
-Piano: Leo Bouwmeester
-Viool: Micha Molthoff
-Contrabas: Sanne van Delft

Foto: Jano van Gool

Tickets & info
Titel voorstelling
Beatrice zingt Brel
Datum
Zaterdag 8 maart 2025
Aanvang
20:15
Zaal open
19:45
Ticketprijzen

Standaardticket
€ 20,00

Jongerenticket
€ 15,00

Andere evenementen