Komende evenementen

Binnenkort te zien in de Grote Kerk

Zaterdag 13 april 2024
Aanvang 20:15
Zangeres Leoni Jansen en multi-instrumentalist Carel Kraayenhof nemen je mee op een wereldreis langs hun favoriete muziek tijdens Melancholie in de polder. Een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem. Een muzikale reis met, hoe kan het ook anders bij deze twee muzikanten, mooie verhalen!
Zaterdag 11 mei 2024
Aanvang 20:15
Eén vleugel, twee pianistes; zinderende quatremainsmuziek mengt zich met het gerinkel van de glazen. We gaan naar Parijs, 100 jaar geleden. Drie componisten lopen het café binnen. Het zijn Milhaud, Stravinsky en Ravel. Drink, zing en lach mee en laat je meeslepen door het broeierige sfeertje van een variétébar waarin alles kan gebeuren.
Zaterdag 8 juni 2024
Aanvang 20:15
Het beroemde Volendams Operakoor is een imposant koor dat optreedt in het traditionele Volendammer kostuum. Het koor bestaat uit meer dan 100 leden. In 1959 kreeg het koor internationale bekendheid toen de Italiaanse tenor Tito Schip tijdens zijn afscheidstournee ook Volendam aandeed.
Donderdag 19 september 2024
Aanvang 20:15
Met zijn klassieke concerten geeft Jan Vayne een creatieve eigen invulling aan het werk van de grote componisten. De pianovirtuoos geeft zijn eigen draai aan Bach, Rachmaninov, Händel of Mozart, waardoor zelfs de luisteraar zonder enige kennis van klassieke muziek wordt geroerd door de klanken.
Zaterdag 12 oktober 2024
Aanvang 20:15
Schoppenvrouw toont de kracht van 5 legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van het lot. En met succes. Maar dat succes werd een legende die hen – opnieuw – gevangen hield. Schoppenvrouw laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren.
Vrijdag 1 november 2024
Aanvang 15:00
Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Maar de kast zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen?
Vrijdag 20 december 2024
Aanvang 19:45
Kerstconcert met de mooiste Engelse Christmas Carols uitgevoerd door een uniek jongenskoor. De heldere jongensstemmen uit Dalfsen laten zich zowel in koor als solistisch horen. Niet alleen de jongens, ook door de koorschool in Dalfsen gevormde mannenstemmen geven acte de présence.
Vrijdag 10 januari 2025
Aanvang 20:15
Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met “Boompje, Beestje”: een muzikale cabaretshow over woningnood. Hij duikt – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang.
Zaterdag 1 februari 2025
Aanvang 20:15
De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt.
Zaterdag 8 maart 2025
Aanvang 20:15
De Belgische zanger, componist en tekstschrijver, Jacques Brel, die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid is ruim 45 jaar geleden overleden. Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel trekt de stoute schoenen aan en stapt in de voetsporen van Liesbeth List èn Jacques Brel zelf die de prachtige Franstalige Brelchansons ook in het Nederlands zongen.
Zaterdag 12 april 2025
Aanvang 20:15
Een groot zangeres uit Nederland brengt een ode aan de grootste gospelzangeres aller tijden, Mahalia Jackson. Die over haar muziek zei: ‘I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope.’ En ze gaf anderen hoop met haar optredens. Denise Jannah kan als geen ander het krachtige soulvolle geluid van Mahalia benaderen.
Zaterdag 14 juni 2025
Aanvang 20:15
U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met u het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat u verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.