Komende evenementen

Binnenkort te zien in de Grote Kerk

Zaterdag 9 december 2023
Aanvang 19:30
Volgens oud-Engelse traditie zingt het beroemde Roder Jongenskoor het Festival of Lessons and Carols in aanloop naar de kerstperiode. Traditionele kerstliederen en enkele ‘lessons’ over het kerstverhaal. Kwalitatief hoogwaardige zang met een waar kerstgevoel.
Zaterdag 27 januari 2024
Aanvang 20:15
Twee muzikanten worden vader, verhuizen van stad naar dorp en leren elkaar kennen. En ze besluiten samen muziek te maken. Over hun straat, hun supermarkt, hun schoolplein. Hun eigen kleine verhalen in deze tumultueuze tijd. Zij maakten een vlechtwerk van prachtige, filmische Nederlandstalige liedjes
Zaterdag 10 februari 2024
Aanvang 20:15
Met klarinettist Lorenzo Coppola leggen de 5 strijkers van het Penta Quintet verbanden bloot die je niet verwacht tussen het theater in Mozarts opera en zijn kamermuziek. Met dit programma haalt Penta samen met Lorenzo Coppola de muur neer tussen theater en huiskamer.
Zaterdag 9 maart 2024
Aanvang 20:15
Presentator, voormalig cabaretier maar vooral pianist Mike Boddé en Sopraan Johannette Zomer slaan hun handen ineen voor een bijzondere voorstelling; de Grote Oversteek. Oftewel een muzikale bootreis van Barok tot Broadway. Aan bod komen allerlei stijlen,
Zaterdag 13 april 2024
Aanvang 20:15
Zangeres Leoni Jansen en multi-instrumentalist Carel Kraayenhof nemen je mee op een wereldreis langs hun favoriete muziek tijdens Melancholie in de polder. Een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem. Een muzikale reis met, hoe kan het ook anders bij deze twee muzikanten, mooie verhalen!
Zaterdag 11 mei 2024
Aanvang 20:15
Eén vleugel, twee pianistes; zinderende quatremainsmuziek mengt zich met het gerinkel van de glazen. We gaan naar Parijs, 100 jaar geleden. Drie componisten lopen het café binnen. Het zijn Milhaud, Stravinsky en Ravel. Drink, zing en lach mee en laat je meeslepen door het broeierige sfeertje van een variétébar waarin alles kan gebeuren.
Zaterdag 8 juni 2024
Aanvang 20:15
Het beroemde Volendams Operakoor is een imposant koor dat optreedt in het traditionele Volendammer kostuum. Het koor bestaat uit meer dan 100 leden. In 1959 kreeg het koor internationale bekendheid toen de Italiaanse tenor Tito Schip tijdens zijn afscheidstournee ook Volendam aandeed.