Komende evenementen

Binnenkort te zien in de Grote Kerk

Zaterdag 8 juni 2024
Aanvang 20:15
Het beroemde Volendams Operakoor is een imposant koor dat optreedt in het traditionele Volendammer kostuum. Het koor bestaat uit meer dan 100 leden. In 1959 kreeg het koor internationale bekendheid toen de Italiaanse tenor Tito Schip tijdens zijn afscheidstournee ook Volendam aandeed.
Donderdag 19 september 2024
Aanvang 20:15
Pianist Jan Vayne is met zijn creatieve stijl en kenmerkende weelderige haardos uitgegroeid tot één van de bekendste gezichten van de populaire klassieke muziek. Vayne kiest voor vrijheid in zijn indrukwekkende soloconcerten. Deze zijn vol intuïtie en improvisatie, waarin het vooral draait om zoveel mogelijk mensen te raken met muziek. Hij neemt je mee in een meeslepende reis op zowel de vleugel als het kerkorgel. Een unieke ervaring!
Zaterdag 12 oktober 2024
Aanvang 20:15
Loenense publiekslieveling mezzosopraan Ekaterina Levental speelt en zingt in ‘Schoppenvrouw’ op aangrijpende wijze het verhaal van 5 vrouwen van dezelfde generatie; Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en haar oma Dora Gorohovskaya. Deze laatste was een oorlogsheldin, met wie Ekatarina vroeger haar slaapkamer deelde. Een persoonlijk verhaal over 5 iconen, 5 thema’s, 5 clichés en 5 vrouwen.
Vrijdag 1 november 2024
Aanvang 15:00
Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunst en verrassingen van prijswinnend goochelaar Huub Kooijmans. Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en is deze wellicht betoverd?
Zaterdag 23 november 2024
Aanvang 20:15
Precies een jaar geleden overleed Hans Dulleart uit Loenen. Een muzikant van formaat. Eerste hoornist bij orkesten over de hele wereld, en lange tijd bij het Koninklijk Concertgebouw orkest. Om het leven te vieren richtte hij het Oktet aan de Vecht op, bestaande uit gepensioneerde en jongere musici. Zij zullen een ode brengen aan Hans Dulleart, waarin het Rondino van Beethoven een bijzondere rol speelt.
Vrijdag 20 december 2024
Aanvang 19:30
Ook dit jaar in Loenen weer een jongenskoor van topniveau in aanloop naar kerst. Met hun ‘Carols for Christmas’ weet het koor uit Dalfsen met hun heldere stemmen te ontroeren. Ook door de eigen koorschool in Dalfsen gevormde mannenstemmen geven acte de présence. Het koor bestaat bijna 30 jaar en is een begrip in Nederland. Een echte feeërieke ervaring in de speciaal voor dit optreden met kaarsen verlichte Grote kerk!
Vrijdag 10 januari 2025
Aanvang 20:15
Boban Braspenning is de grote winnaar op het Groninger Cabaret Festival van 2021. Met zijn voorstelling ‘Boompje Beestje’ trekt hij al het hele jaar uitverkochte zalen en ontvangt lovende recensies. Hij duikt in de huidige woningmarkt met een piano, gitaar, oorwurm liedjes en een zeer geestige gedachtegang. Opgegroeid aan de rand van de kak en afgestudeerd als econoom, kan hij niet anders dan zich hier dubbelzinnig toe verhouden.
Zaterdag 1 februari 2025
Aanvang 20:15
Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) bestaat uit 4 veelzijdige klarinettisten opgeleid aan het Conservatorium. De heren brachten verschillende albums uit en toerden over de hele wereld. In de Grote Kerk brengen zij ‘Zwanenkrakers’, muziek uit de koning & koningin van de balletten: het Zwanenmeer & de Notenkraker. Verwacht ook eigen verrassende arrangementen, een emotionele versie van de ‘Dance Arabe’, een swingende Bloemenwals en prachtige melodieën van Tschaijkovsky.
Zaterdag 8 maart 2025
Aanvang 20:15
Iedereen kent Jacques Brel. De intense manier waarop hij zijn chansons op het podium voor het voetlicht bracht is ongeëvenaard. Toch trekt zangeres Beatrice van der Poel de stoute schoenen aan om die prachtige Franstalige chansons in het Nederlands te vertolken. Met een club geweldige muzikanten om haar heen belooft het een prachtige, intense en ontroerende avond te worden. Frits Spits werd op de radio verpletterd door Beatrice met haar ‘Laat me niet alleen’ en ‘Liefde van Later’. Kippenvel.
Zaterdag 29 maart 2025
Aanvang 20:15
Projectkoor Vocaal aan de Vecht, dat bestaat uit ongeveer 60 amateurzangers uit de Vechtstreek, zingt onder begeleiding van leden van het Radio Filharmonisch orkest en dirigent Fred Smalbrugge; het Requiem van Mozart. Dit Requiem is een van de meest aansprekende en populaire werken uit de klassieke muziek. Het werk overdondert, ontroert en imponeert. Mozart overleed tijdens het schrijven van het requiem, dit geeft nog een extra dimensie aan dit meesterwerk.
Zaterdag 12 april 2025
Aanvang 20:15
Denise Jannah zong op het North Sea Jazz Festival en won meerdere Edisons. Als eerste Nederlandse muzikant slaagde ze erin een contract te tekenen bij het prestigieuze Amerikaanse label Blue Note. Jannah vertolkt een selectie van de bekendste, maar ook meest ontroerende nummers van ‘The Queen of Gospel’, de grootste gospelzangeres aller tijden; Mahalia Jackson. Markant voorvechtster in de strijd voor gelijke burgerrechten die wereldfaam verwierf bij Martin Luther Kings rede ‘I have a dream’.
Zaterdag 10 mei 2025
Aanvang 20:15
De Ramblers werden maar liefst 99 jaar geleden opgericht en staan bekend om hun specifieke sound die te omschrijven is als Big Band muziek met een moderne twist. Jong & oud herkent zich in het plezier en de beleving van deze 12-mansformatie. Naast de hits als ‘Wie is Loesje’, ‘Farewell Blues’ en ‘Weet Je Nog Wel Die Avond in de Regen’ wordt er uiteraard ook muziek gespeeld in het kader van 80 jaar bevrijding. Stil blijven zitten op je stoel is onmogelijk!
Zaterdag 14 juni 2025
Aanvang 20:15
Alderliefste verwierf bekendheid door duetten met Ramses Shaffy, Liesbeth List & Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee, die jaarlijks nog steeds hoog in de top 2000 staan. Tijdens dit optreden waan je je op een dorpsplein in Frankrijk waar het Franse chanson wordt gevierd. Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. ‘Non, non, rien n’a changé’, ‘Pour un Flirt’, ‘Paris s’eveille’, maar ook het recente ‘Voila’, alle hits komen voorbij op dit niet te missen dorpsfeest!